Jak se chovat na střelnici

  1. V prostoru střelnice neběháme a neskáčeme. Možná se teď usmíváte, ale rychlé pohyby mohou někoho vylekat, nebo vedou ke srážce dvou lidí. Nechceme do sebe vrážet a vytvářet tak nebezpečné a nepříjemné situace. Pohybujeme se ve vyznačených prostorech a dbáme osobní bezpečnosti.
  2. Chraňte si svůj sluch a zrak. Používejte ochranné pomůcky, které vám půjčíme. Budeme rádi, když nám je vrátíte v původním stavu, nezničené.
  3. Po celou dobu s vámi bude instruktor, poslouchejte ho pozorně a dělejte jen to, co vám řekne. Provede vás celým vaším střeleckým zážitkem.
  4. Prst na spoušť dáváme až ve chvíli, kdy míříme na terč a chceme střílet. Pokud si chceme v průběhu střelby odpočinout, dáme prst mimo spoušť a zbraň stáhneme k tělu, stále míříme do cílového prostoru.
  5. Míříme pouze do cílového prostoru a se zbraní se neotáčíme. To je přeci každému jasné, že? Mám tady ale na mysli hlavně situaci, kdy má střelec ihned po výstřelu chuť si např. prohlédnout zbraň a podívat se do hlavně.
  6. Pokud je přerušena střelba a jde se k terčům, nesmíme ani nenabitou zbraní mířit do cílového prostoru, kde se pohybují lidé. Pokud si budeme nacvičovat třeba správné držení zbraně nebo postoj jenom „jako“ s nenabitou zbraní, v žádném případě nemíříme na lidi jak v cílovém prostoru, tak okolo nás.
  7. Na zážitkovém střílení nebudete používat vlastní zbraň. Pokud vlastníte zbrojní průkaz a chcete si po odstřílení vašeho zážitku ještě zastřílet z vlastní zbraně, my s tím problém nemáme. Potřebujeme to ale vědět předem kvůli organizaci a plánování střelnice.
  8. My na střelnici nekouříme. Nemůžeme vám to úplně zakázat, ale v průběhu vašeho zážitku se věnujeme zbraním a střelbě, při manipulaci se zbraněmi potřebujeme volné ruce. Na střelnici nejsou popelníky.
  9. Zvolte vhodné oblečení a obuv. Abyste se cítili pohodlně. Počítejte s tím, že u některých typů zbraní se může klečet nebo ležet na podložce.
  10. Starosti nechte doma, s sebou si přivezte občanský průkaz, dárkový poukaz a dobrou náladu. Může s vámi přijet i doprovod, pro který tato pravidla platí stejně.

Tak hurá do e-shopu a vyberte si váš nevšední zážitek. Těšíme se na vás!

Váš Shorty Tactical team.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.