Dlouhá nebo krátká zbraň

Po příjezdu na střelnici z vás opadnou první obavy a zjistíte, že je to u těch lidí ze Shorty Tactical vlastně celkem fajn. Instruktor si s vámi povídá a je v pohodě. Když vám dá do ruky prázdný zásobník a do druhé ruky náboje, trochu váháte, co s tím máte dělat. Instruktor vás vyzve, ať si zásobník napáskujete. WOW, to je super! Sám si napáskuji náboje do zásobníku, jupííí!!!

Teď přichází druhá část, kde vám váš instuktor ukáže základní postoj a manipulaci se zbraní. Zatím bez nábojů. Dáváte pozor a dobře ho posloucháte. Berete si do rukou konverzi, nebo jinou karabinu. Obojí na pistolové devítkové náboje, což je v klidu, to nekope. Zapřete si zbraň do ramene a zjistíte, že je to vlastně jednoduché namířit na terč. Instruktor vás vyzve, abyste si vyzkoušeli manipulaci se zbraní na prázdno, bez nábojů. Poté vám dá povolení nabít zbraň a následuje pohodová střelba. V papírovém terči vidíte díry a pokud trefíte kovový terč, zásah ihned slyšíte. Pěkně to cinká!! Super pocit.

Tak a je čas na změnu, čeká na vás pistole. Buď je to celokovová CZ SP 01 Shadow nebo lehký z plastu vyrobený rakouský Glock 19x. Co je lepší? Koukáte na pistoli a přemýšlíte, jak vaše střelba dopadne. Opět si napáskujete zásobník a instruktor vám ukáže základní postoj a manipulaci se zbraní. Ty jo, co je? Ona se ta muška pořád nějak hýbe a tancuje po terči. Ach jo, proč se mi třesou ruce? Aha, jedná se o krátkou zbraň a tady už ji člověk musí pěkně podržet. Dobře, upravím si postoj, pěkně nohy vedle sebe, asi tak na šířku ramen. Kolena si trochu pokrčím a zadek vystrčím dozadu. Jo a ramena – co s nimi? No jo, instruktor mi už pomáhá. Trochu se předklonit a nahrbit ramena a koukám, hlava mi vyšla tak krásně, že vidím mířidla. Hledí a muška jsou srovnané a pal!

Nějak se vám to míření protáhlo a začínají vás bolet ruce. A taky se vám trochu klepou. Tady přichází uvědomění, že je střelba z pistole o něco těžší, než z konverze či karabiny. U pistole je potřeba se opravdu soustředit a pečlivě mířit, obě ruce máte natažené před sebou. U dlouhé zbraně bývá míření jednodušší a to proto, že máte zbraň zapřenou do ramene.

V obou případech je o vás ale skvěle postaráno, váš instruktor se vám věnuje, sleduje vás a navádí. Je to pohoda.

Tak hurá do e-shopu a vyberte si váš nevšední zážitek. Těšíme se na vás!

 Váš Shorty Tactical team.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.