Pistolová karabina Brügger & Thomet

Rozhodli jsme se a pořídili pistolovou karabinu APC9 PRO G. Toto označení znamená Advanced Police Carbine, písmeno G znamená, že lze do zbraně použít zásobníky Glock ráže 9 mm. Podle zákona se vlastně jedná o samonabíjecí pistoli.

Švýcarská firma Brügger & Thomet vyslyšela přání střelců a díky verzi verzi G si vystačíte se zásobníky Glock. To je velká výhoda, protože není nutné kupovat sadu dalších zásobníků. My s oblibou používáme originální velkokapacitní zásobníky Glock 33 na ran a průhledné plastové zásobníky ETS na 31 ran bez extrabotky.

Hned, jak zbraň uchopíte do ruky, cítíte, že je to ono! Jednoduše si říkám, že je to přesně to, co jsem hledal. Nic nevrže, nic se neviklá. Ač má karabina sklopnou pažbu, nemá žádný vakl. Zacvaknutí je pevné. Rukojeť je od firmy Magpul, což je materiálem a ergonomií osvědčená kvalita. Ruka je v přirozeném úhlu a napojení na lučík spouště jsem vůbec necítil.

Palec si ihned najde pojistku, jejíž křidélko je mírně zkosené. To je ideální pro sportovní střelbu.

Šachta pro zásobník je zvenku širší. Při vkládání zásobníku je potřeba dát pozor a zásobník tlačit na stěnu, která je blíž k tělu střelce. Záchyt zásobníku je oboustranný, má naprosto výbornou ergonomii. Záchyty se dají ovládat jak zleva, tak zprava, záleží, jakou taktiku máte nacvičenou. Tady se někdo zamyslel (v dobrém slova smyslu). Možná by kluci z CZUB mohli vyrazit do světa a podívat se, jak se dělají ovládací prvky na zbrani. (Ano, toto je narážka na karabinu Scorpion EVO 3).

Natahovací páka je oboustranná a je sklopná. Nic vám ze zbraně nečouhá bokem.

Na zbrani jsou mechanická mířidla, ale na ta není potřeba se dívat, protože ve firmě B&T vědí, co je dobré. Součástí dodávky se zbraní je totiž kolimátor od švédské firmy Aimpoint ACRO PL1 s tečkou 3.5 MOA. Tahle "televize" vás bude bavit. I v přímém slunečním svitu vidíte krásně na terče. Svítivost uvádí výrobce asi milion hodin.

Střelba je velmi pohodlná a nečekaně jednoduchá. Přední rukojeť dává možnost pořádně zabrat levou rukou a zapřít si karabinu do ramene. Krátký chod spouště umožňuje rychlé dvojstřely. Výstřel, další a další. Zásahy jsou skoro v jednom místě. Najednou vás napadne, vždyť já nijak necítím zpětný ráz. Hydraulický buffer v pažbě odvádí skvělou práci.

Přijeďte za námi a zkuste si karabinu sami. Jednou zkusit je lepší, než hromada slov.

Tak hurá do e-shopu a vyberte si váš nevšední zážitek. Těšíme se na vás!

Váš Shorty Tactical team.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.