Poznatky o CZ SCORPION EVO 3

Z naší zkušenosti víme, že i nezkušení střelci v klidu a v pohodě zvládnou střelbu pistolovými náboji 9 mm Luger z takovéto zbraně. Po jejím pořízení jsme zbraň ihned vzali na střelnici a někteří z vás již měli možnost si z ní vystřelit v rámci vašeho netradičního zážitku. Pokud se na zbraň podíváme z pohledu dlouholetých střelců, musíme přiznat, že nás zbraň nijak nenadchla.

Tato perla České zbrojní výroby vznikla původně u našich bratrů na Slovensku. Slovenský název zbraně byl LAUGO. Firma ZVS HOLDING, která zbraň vyvíjela, prodala projekt v roce 2007 do České zbrojovky Uherský Brod (CZUB). Co nestihli zkazit Slováci, dojebali kluci v CZUB neumělým zpracováním zbraně a použitím materiálů podřadné kvality. Především díky nezvládnutí výroby moderních plastů škorpion vypadá jako levná hračka z vietnamské tržnice.

Z nepochopitelných důvodů má novodobý škorpion instalovanou imitaci tlumiče hluku. Vypadá to sice akčně, moderně, prostě cool. Tlumič bohužel tlumí jen kvalitu úchopu předpažbí. Jsme na pochybách, proč dávat na ostrou zbraň imitaci tlumiče, když tento tlumič nic netlumí? 

Dále se zbraň vyznačuje promyšleným zpracováním způsobu držení zbraně, které jde však přímo proti kosterní soustavě člověka. Pistolová rukojeť má průřez jako násada od smetáku a úhel proti tělu zbraně tak ostrý, že máte ruku zkroucenou do naprosto nepřirozené polohy. Zbrojovka se patrně inspirovala ve zbrani z druhé světové války – pušce výsadkářů. To byl totiž lehký kulomet přizpůsobený pro střelbu dolů, zatím co se snášíte na padáku. My v Shorty Tactical ale lidi z letadel nevyhazujeme (i když to dokážeme zprostředkovat).

I přes to všechno si nový škorpion pod vedením instruktora vyzkoušíte a v pohodě si zastřílíte. Uděláme vám krásné akční fotky, které až uvidí vaše ratolesti, vykřiknou "Vostrý, mami, jsi hustokrutopřísná!".

Tak hurá do e-shopu a vyberte si váš nevšední zážitek. Těšíme se na vás!

Aktualizace pro rok 2021

CZUB od ledna 2021 zdražila EVO o 4.000 Kč. Krátkou verzi koupíte za 32.490 Kč a delší verzi již 35.990 Kč. Zbraní na českém trhu je nedostatek a CZUB získala zakázky v USA. Takže proč nezdražit? Lidé zatím EVO kupují a tak CZUB zvedla ceny. Uvidíme, jestli to český zákazník ocení.

Váš Shorty Tactical team.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.